Så hvordan går det? :)

Vi har nå holdt på dag og natt den siste måneden og jobbet mye med bobla, fordi vi fikk en frist fra huseier om å være ute av garasjen med bilen innen 1. november.. (de som leier i andre etasje av dette huset skal nemlig bruke sin halvdel av garasjen, og da blir det ikke plass til å ha bobla der). Det er litt trist, for vi er helt nødt til å ha en garasje når vi holder på.. burde ha en garasje når vi er ferdige også, for å ta best vare på bilen og ikke utsette den for mulige rustskader. Så vi har tenkt tanken å leie en garasje, og det burde gå greit å betale 200 kr eller noe i måneden for dette (i hvertfall så lenge vi bor her i byen.. og det blir sikkert ikke så mange måneder framover).

Ellers så holder jeg på å ta sertifikatet, og håper å snart være ferdig med det, så man kan kjøre lovlig.. :P

Vi har holdt på å styre med å prøve å sette sammen takluken på bobla, ettersom det fulgte med flere forvirrende deler fra forskjellige typer takluker. Vi lurte egentlig på om vi bare skulle sveise den igjen, men det kan bli dyrt/vanskelig å få til bra, så jeg tror vi kanskje bare skal gå for å beholde den, og bestille manglende deler og slik.

Det meste av overflaterust utvendig er nå fjernet, så den er snart klar for lakkering etter at vi får gått over den en siste gang og finfikset overflaten av bilen. De som lakkerte den sist hadde gjort en dårlig jobb med klarlakken... noen steder satt den godt fast, men for det meste bare flasset den av. Dette førte til at vi måtte gå over hele bilen med malingsskrape og pirke alt bort.. og den skrapen har selvsagt satt en del riper i underlaget, dessverre. Det har vært et voldsomt til arbeid med å fjerne den klarlakken, men vi er nå ferdige! Vi må bare rulle over bilen med grunning for å tette alle stripene og kuttene etter skrapa, så pusse det ned med fint sandpapir, før vi sender bilen på lakkering. Mye arbeid for å rette opp i slurvearbeid!

Men det skal bli skikkelig og bra, selv om det tar litt tid. Det er en lærerik prosess, og det er fint å bli litt mer praktisk og handlingsrettet, i tillegg til å lære om rustfjerning, lakkering, og teknisk mekking.

1 kommentarer:

Gunhild sa...

Så flinke dere er :D gleder meg til å se den når den er ferdig!!
Lykke til med å ta lappen! :)

Legg inn en kommentar